İnfluencer'ların Çalıştığı Markalar İçin Uygulayabileceği 3 Marketing Önerisi

İnfluencer'ların Çalıştığı Markalar İçin Uygulayabileceği 3 Marketing Önerisi

Pazarlama çalışmaları, geleceğin en önemli ve en önemli sonuçları olacaktır. Çünkü artık markalar, şirketler, bütün ve kuruluşlar internet ve sosyal medya kurum uygulamaları, platformları içerisinde var olmak zorundalar. Pazarlama çalışmaları kapsamında yer alan bütün markalara, markaların yollarına bu konuda, büyüyebilmektedir. Elbette pazarlama içerisinde pek çok farklı bir yöntem yer alıyor. Bu kısa süre içinde markalar olabilecekler. Bu yazı içerisinde size tam olarak 3 adet pazarlama dağıtın. Bunlar viral, "etkileyiciler" ile bir araya gelme ve konaklama biçiminde sunulacaktır.

Bu okuyabilmekten sonra pazarlama çalışmaları ile ilgili olabilecek olabilecek durumda olabilecek bizler hakkında bilgi almaktan mümkün olabilir. Ya da diğer içeriklerimizden olan pazarlama ile ilgili içeriklerimize bakabilir, onları okuyabilir ve konaklamaların yanıtlarını o içeriklerimizden de alabilirsiniz. 

Markalar İçin Pazarlama önerileri

  1. Viral pazarlama

Viral marketing markaların en çok kullandığı yöntemlerden biridir. Markalar ile çalışan, onların reklam çalışmalarını, tanıtımlarını yapan influencer ya da diğer adı ile sosyal medya fenomenleri viral marketing çalışmalarını yürütürler. Viral demek bir şeyin, verilmek istenen bir mesajın ya da içeriğin bir anda süratle yayılması demektir. Sosyal medyada viral olan bir paylaşım, bir gönderi, herhangi bir içerik, markaya çok büyük artılar katmaktadır. Bunlardan en önemlisi de hedef kitleye kolay ve hızlı ulaşmaktır. Örneğin bir giyim markası iseniz, ürünleriniz bir influencer tarafından tanıtılacak ise, viral marketing yöntemi sayesinde o tanıtım bütün sosyal medya ağında dolaşıma girer. Özellikle hedef kitlenizin, yani giyim sektörüyle ilgilenen kitlenin karşısında o tanıtım içeriği mutlaka düşer. Bu da o kişilerin doğrudan sizin markanıza ve ürününüze yönelmesini sağlar ve kolay hale getirir. İşte viral marketing çalışmasının önemi ve avantajı budur.

  1. Diğer influencerlarla bir araya gelme

Bir marka için bir influencer ile çalışmak büyük olanakları beraberinde getiren bir şeydir. Çünkü influencerlar sosyal medya uygulamalarını en aktif, en profesyonel biçimde kullanan kişilerdir ve takipçi sayıları da oldukça yüksektir. Bu yüzden bir ürün tanıtımını influencerın yapması demek o ürüne ve markaya olan ilginin ve talebin en yüksek seviyelere çıkması demektir. Eğer marka birden çok influencer ile birlikte çalışır, onları bir araya getirir ve reklam / iş birliği çalışmalarını bu şekilde yapar ise marka sadece birkaç saat içinde bile çok büyük kazanımlar elde edebilir. Günümüzde pek çok gelişmiş marka bu yöntemi kullanmaktadır. Çünkü bu yöntemin etkisiz kalması, avantaj sağlamaması gibi bir durum asla söz konusu olmamaktadır. Kişiler, takip ettikleri ve her an örnek aldıkları influencerların bir arada olup bir marka çatısı altında bir araya geldiğini fark ettiklerinde doğrudan markanın potansiyel ve mevcut müşteri kitlesi haline gelmektedirler. Sosyal medya kullanıcı analizleri bunu veriler ile ispatlamaktadır. 

  1. Deneyim aktarımı

Deneyim aktarımı genel olarak deneyimsel pazarlama olarak da bilinmektedir. Bu işlem, bir markanın herhangi bir ürününü potansiyel müşterisine satmadan önce deneyimlemesini sağlamaktadır. Yani müşteri ürünü almadan önce o ürünün nasıl bir faydaya, artıya sahip olduğunu deneyimleyebilmektedir ve bu da ürünün satış ve talep oranlarını oldukça yükselten bir durumdur. Deneyim aktarımı durumuna örnek olarak şunları verebiliriz: Marketlerde ücretsiz bir biçimde verilen yiyecek ve içecekler (limonata ya da sucuk gibi), yine ücretsiz bir biçimde verilen testerlar (parfümler ve kozmetik ürünler gibi), market ya da mağaza içerisinde o an denenebilen aletler, makineler (epilasyon cihazları, kahve makineleri gibi). İşte tüm bunlar deneyimsel pazarlamanın, bu marketing alanının örnekleri arasında yer alır. Bunlara pek çok farklı örnek de verilebilir. Bu yöntemi çok büyük markalar da kullanmaktadır. Örneğin RedBull arabalarını sık sık sokaklarda görmekteyiz; deneyim aktarımı yöntemini kullanarak pazarlama stratejisini bu şekilde gerçekleştirmekteler. 

Bu üç marketing önerisi de aslında hemen hemen bütün markaların kullanmakta olduğu yöntemler halindedir. Elbette bu yöntemlere belli bir bütçe ayrılması gerekmektedir. Bu yüzden yeni kurulan ya da daha çok yeni gelişmeye başlamış olan, bütçesi kısıtlı olan markalar bu yöntemleri istedikleri gibi uygulayamazlar. Fakat yine de belli bir düzeyde bu öneriler uygulanabilir. Bunun için bizler gibi ajanslarla görüşülmelidir. Biz ajans olarak markalara, her tür kuruluşa marketing hizmetlerini sunmaktayız. Markanın bütçesine göre, uygun olan, bütçeyi zorlamayacak ya da aşmayacak olan hizmet paketlerini markaya vermekteyiz. Bu sayede marka kendisini belli bir süre içerisinde var edebilmekte, geliştirmekte ve istediği kar oranını, satış düzeyini yakalayabilmektedir. 

Eğer pazarlama hizmeti almak istiyorsa şimdi hemen bizler ile başvurunuz. Sitemizde iletişim bilgilerimiz yer almaktadır. Gerek telefon numaramızdan gerek mail adresimizden faydalanabiliyoruz. Aynı zamanda pazarlama dahil tüm seçenekler hakkında detaylı bilgiler hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Ekip tarafından her türlü sorunuz için yardımcı olmak, soru işaretlerinizi satıştan çıkmaktan ibaretsiniz. 

influencer reklam ajansı

0 Yorum

İlk yorum yapan sen ol!

Bir Yorum Bırak